Over ons

Voordat ik de achterliggende gedachte van de site met u ga delen, zal ik allereerst mezelf, Teun Custers, voorstellen. 

In mijn achtergrond, mijn ervaring en Wellness Testcentre – Teun Custers wordt uitleg gegeven over de achtergrond van het ontstaan van deze website. 

                                                  

Mijn achtergrond

Opleidingen

Na het afronden van mijn VWO-opleiding, ben ik gaan zoeken welke opleiding en welk werkveld het beste bij mij paste. Uiteindelijk ben ik begonnen aan de HBO-opleiding sport en bewegingseducatie, waarin ik de richting Sport & Wellness heb gekozen. Deze richting specialiseert zich in het in kaart brengen van het menselijk lichaam en hoe je moet trainen om je doelstellingen zo effectief mogelijk te bereiken. Voor zowel topsporters, als recreatieve sporters, als sporters met een handicap. Een zeer brede en interessante opleiding. Deze opleiding is belangrijk geweest voor mijn theoretische kennis en praktische ervaring tijdens het begeleiden van deze doelgroepen.

Na deze opleiding heb ik bewegingswetenschappen in Maastricht gestudeerd om meer diepgang te krijgen over de theorie achter het bewegen van het menselijk lichaam. Deze opleiding is zeer belangrijk geweest om specialistische kennis te ontwikkelen om mijn klanten nog beter en specifieker te begeleiden.

Ervaring

Vanaf 2005 ben ik verantwoordelijk geweest voor het opzetten van het cardio-fitness gedeelte van FitFactory te Eersel. Een succesvol fitnesscentrum die toen van de grond af aan opgebouwd moest worden.  De persoonlijke aandacht werd toen centraal gezet, waarin elke sporter aan de hand van een intake procedure een persoonlijk schema kreeg, met de juiste begeleiding op de vloer.

Hierna ben ik verder gegaan in het begeleiden van specifieke doelgroepen bij SportAssistance waar persoonlijke begeleiding voorop staat. Hierin ben ik opgeleid tot Wellness Sporttester, waarop inspanningstesten op wetenschappelijke basis worden uitgewerkt. Dit resulteert tot zeer persoonlijke en gedetailleerde informatie over de beginsituatie van een sporter.

Wellness Testcentre – Teun Custers

Na deze opleidingen en de opgedane ervaring heb ik het bedrijf Wellness Testcentre – Teun Custers opgezet.
Een bedrijf die sporters begeleidt in het bereiken van hun doelstellingen. Doormiddel van uitgebreide inspanningstesten, een duidelijke anamnese en aandacht voor de dagelijkse activiteiten van de klant wordt een persoonlijk schema opgezet.
De doelgroepen zijn zeer divers. Van topsporters, recreatieve sporters, tot het verhelpen van rugklachten, nekklachten, RSI klachten tot het begeleiden van reuma patienten, hartrevalidatie patienten en oncologie patienten.

In samenwerking met Fysiotherapie Paul van der Weerden gaan deze klanten sporten onder persoonlijke begeleiding.


De Oprichting van de site

De visie van Wellness Testcentre – Teun Custers is het zo persoonlijk mogelijk begeleiden van sporters om hun doelstellingen zo effectief mogelijk te bereiken. Middels deze begeleiding wordt getracht een persoonlijk programma op te zetten die, met de juiste aanwijzingen tijdens de training, zo effectief mogelijk wordt uitgevoerd. Naast het optimaliseren van de training wordt ook de bewustwording van een sporter vergroot, waardoor de eigen verantwoordelijkheid met betrekking tot sporten wordt verhoogd. Dit zorgt voor een verbeterde intrinsieke motivatie.

Het blijkt echter niet voor iedereen mogelijk om deze persoonlijke begeleiding te krijgen/vinden.   

Om een bredere doelgroep te bereiken is het idee ontstaan om een website op te richten om juist deze persoonlijke begeleiding aan te bieden.
Online Pro Trainer is twee-ledig. Het informatieve deel en het begeleidings deel. Iedereen kan gebruik maken van alle theorie die getoond wordt op deze site. Van wetenschappelijke artikelen, tot sportmythes, tot advies over trainingsoefeningen. Daarnaast is het mogelijk om persoonlijk begeleid te worden om diverse sportdoelstellingen te behalen. Aan de hand van een uitgebreid intakeformulier wordt een persoonlijk trainingsprogramma opgesteld waarbij met feedback en evaluatie de training wordt geoptimaliseerd.

Bij het verwezenlijken van de site heeft er een samenwerking plaatsgevonden met De eindhovense school en Fresh Fruit Digital.

Heb je vragen of ben je geinteresseerd in een trainingsprogramma op maat, dan kun je altijd contact opnemen via contact of kijken bij persoonlijke trainingsprogramma’s.