Waarom persoonlijke training

Waarom online persoonlijke training

De digitale wereld wordt steeds actiever, waarin de mensen steeds minder gaan bewegen. Als deze trend zich voort zet, dan ontstaan grote gezondheidsproblemen. RSI, rugklachten, psychische vermoeidheid en obesitas zijn direct relateerbare problemen.

De manier om deze klachten te voorkomen (of verhelpen) is sporten en bewegen. Het is mogelijk om dit te doen in een sportschool, een sportvereniging (o.a. voetbal, tennis) of zelfstandig sporten.

Maar de vraag is hoe moet ik sporten om mijn gezondheid te verbeteren. Niet iedereen durft of wil naar een sportschool of mist daarin de persoonlijke deskundige begeleiding. Een sportvereniging heeft vaak niet de deskundigheid in huis die gericht coacht op hoe je de sport verantwoord uitvoert. Zelfstandig trainen leidt tot snelle blessures in verband met de onwetendheid over trainingsprincipes. De vraag blijft altijd; welke, hoe en hoe intensief moet je de oefeningen uitvoeren om een goede training op te zetten?

Op internet is nog onvoldoende begeleiding om de bovenstaande vraag te beantwoorden. Een site waarin individuele sporters of trainers de mogelijkheid hebben om verschillende trainingsvormen te bekijken en daarmee de trainingen te verbeteren. Een site met theorie over training, trainingoefeningen met videobeelden, spiergebruik bij de trainingsoefeningen, nieuwsartikelen, trainingsmythes. Een site waarbij de klant optioneel kan kiezen voor een persoonlijk trainingsprogramma met persoonlijke evaluatie aan de hand van een uitgebreide intakeprocedure.

Online Pro Trainer

Online Pro Trainer is de site om de bovenstaande begeleiding te bieden. Online Pro trainer is een website waarbij klanten trainingsoefeningen kunnen bekijken. Alle trainingsoefeningen worden via videobeelden gratis aangeboden. Er worden verschillende trainingsoefeningen aangeboden die geschikt zijn voor functionele spiergroepen.  Daarnaast wordt zoveel mogelijk informatie verstrekt over trainingsprincipes.

Persoonlijke training op maat gemaakt

Wanneer men de oefeningen ziet, is het nog niet mogelijk om een goed trainingsprogramma op te stellen. Online Pro Trainer biedt klanten persoonlijke begeleiding bij een training. Een klant heeft de mogelijkheid om lid te worden, waarbij ze een persoonlijke webpagina krijgen. Op deze webpagina wordt een persoonlijk trainingsprogramma opgesteld aan de hand van een uitgebreide intakeprocedure. Elke oefening wordt voorzien van de juiste aanwijzingen om ze op een goede manier uit te voeren, waarbij een optimaal resultaat wordt behaald. Daarnaast worden tips gegeven hoe de klant de oefening kan verzwaren/ verlichten. De training wordt geëvalueerd, aan de hand van gestelde vragen en videobeelden van de eigen training. Geinteresseerd? Kijk dan bij trainingsschema’s voor meer informatie over hoe het werkt en wat de mogelijkheden zijn voor een persoonlijke training met online begeleiding.

Met sportieve groet,

Teun Custers
Online Pro Trainer

Comments

  1. Ik las een interessant artikel over de filosoof Marc Van den Bossche. ‘Onze lichamelijkheid is onze primaire toestand en daar kun je aan werken. Door te sporten’.

    Hij is van mening dat in onze Westerse intellectuele traditie lichaam en geest van elkaar gescheiden zijn. Maar we ontdekken dat heel wat beschavingsziektes, van slapeloosheid tot depressiviteit, te maken hebben met onze weggecijferde lichamelijkheid. Het is niet zo dat wij rationele wezens zijn en dat ons lichaam een lastig obstakel is. Recente ontwikkelingen in de neurowetenschappen laten zien dat het lichaam nu juist onze primaire toegang tot de wereld vormt. En als je aanvaardt dat onze lichamelijkheid onze primaire toestand is waarmee we in het leven staan, dan kun je daar door middel van sport aan werken.

    Hij heeft het allemaal beschreven in zijn boek ‘Sport als levenskunst’.

  2. After checking out a number of the blog posts on your blog, I
    seriously like your way of writing a blog. I book marked it to my bookmark site list and will be
    checking back soon. Please visit my website too and tell me your opinion. Fodboldtrøjer Til Børn

Speak Your Mind

*